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San Vicente 2020

49,25

/ Fl. 0,75 L (65,67 €/l)
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  • 4.74/5 Bewertung von Trusted Shops

Datenblatt

TypRotwein
Region
Rebsorten
Produzent
AllergiehinweisEnthält Sulfite
Alkoholgehalti14,5%

Der Wein

Ein grossartiger Wein, der uns den Tempranillo Peludo vorstellt, einer heimischen Rebsorte aus der Riojanischen Sonsierra.

Wie schmeckt dieser Wein?

Leicht
Kräftig
Weich
Tanninreich
Trocken
Süß
Sanft
Sauer

Lagern oder trinken

Zwischen 16º C und 18º C servieren

Bewertungen und Auszeichnungen

202093+ PK
201994 PK
201894 PK93 SK92 WS
201795 PN
201617 JR95 PN93 SK92 WS
201594+ PK96 PN93 SK90 WS
PK: ParkerJR: Jancis robinsonPN: PeñínSK: SucklingWS: Wine spectator

Weinkritiker BewertungenBewertungen von Parker, Jancis Robinson und Suckling

2018 was a cooler year with rain during the harvest that made the grapes larger, and the 2018 San Vicente shows more fluid, a little lighter and with more polished tannins, a little more austere and less exuberant than the 2019 I tasted next to it. The wines reflect the natural conditions of the year, as the vinification (destemmed in oak vats) and élevage (20 months in new barrels) were the same. 40,000 bottles produced. It was bottled in July 2020.

— Luis Gutiérrez (14.7.2022)Robert Parker Wine Advocate Jahrgang 2018 - 94 PARKER

Smoky and leathery nose. Ripe palate, with quite chunky youthful tannins – dense and ripe with a sweet-leather note and excellent texture. Young and has good fruit concentration and intensity. Layered and long.

— Alistair Cooper (6.9.2021)JancisRobinson.com Jahrgang 2016 - 17 JANCIS ROBINSON

Fresh raspberries, blueberries, violets, stones, tar and rosemary on the nose. Some licorice and cloves. Full-bodied with supple tannins and fresh acidity. Lovely, velvety texture. Creamy finish. Tempranillo. Drink from 2022.

— James Suckling (14.10.2021)JamesSuckling.com Jahrgang 2018 - 93 SUCKLING

Kundenrezensionen

4,7/5
15 Rezensionen
Jahrgang:

Das Weingut

Señorío de San Vicente

Señorío de San Vicente

Die Familie Eguren hat immer viel Respekt vor Ihrer Heimat gezeigt und mit dem Señorio de San Vicente versucht sie eine fast verschwundene heimische Rebsorte zu bewahren: die Tempranillo peludo. Der Señorio de San Vicente ist mit anderen Worten das Projekt, aus einem einzigen Weinberg(dem 18ha grossen La Canoca) aus nur einer einzigen Rebsorte einen einzigen Wein zu keltern. Die Bodega befindet sich in San Vicente de la Sonsierra. Das Dorf ist eine Enklave in der einzigartige...

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