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Tebaida 2015

Tebaida

2015
BIO-WEIN
92
PEÑÍN
91
SUCKLING
Ausverkauft

30,95

/ Fl. 0,75 L (41,27 €/l)

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  • 4.74/5 Bewertung von Trusted Shops

Datenblatt

TypRotwein
Region
Rebsorten
Produzent
AllergiehinweisEnthält Sulfite
Alkoholgehalti13,5%

Wie schmeckt dieser Wein?

Farbe
Purpurrot / Hell / Hohe Dichte / Dichte Glycerintränen / Glycerin
Bouquet
Blumige Aromen / Veilchen / Fruchtige Aromen / Konfitüre / Kandierte Frucht / Konfitüre schwarzer Früchte / Würzige Noten
Gaumen
Konzentriert / Intensiv / Schwarzbeerig / Seidene Tannine / Gewürznoten / Vanille / Tief / Verlockend / Lebhaft / Ehrlich / Verführerisch / Süss / Lang

Lagern oder trinken

Zwischen 15º C und 17º C servieren

Essen und Wein

Alle Fleischsorten / Gebratenes / Fleisch-Eintopf / Eintöpfe / Wildgerichte

Bewertungen und Auszeichnungen

202090 PK
201991 PK92 PN
201892 PN
201791 PN93 SK
201692 PN92 SK
201592 PN91 SK
PK: ParkerPN: PeñínSK: Suckling

Weinkritiker BewertungenBewertungen von Parker und Suckling

Now a Vino de Paraje Piñeiro, 2019 Tebaida fermented in 225- and 500-liter oak barrels with whole destemmed grapes, which might account for the perfumed (semi-carbonic?) nose, and matured in new and second use 225-liter oak barrels for 16months. I still find too much oak in the wines, but less than before, which coupled with ripe Mencía (most wines are around 14.5% alcohol) gives them a slightly international/mainstream character. They could be much better with more-judicious ripeness and oak. Still, this is an improvement over previous vintages, but it remains for fans of the style. 6,000 bottles were filled in September 2021.

— Luis Gutiérrez (31.1.2022)Robert Parker Wine Advocate Jahrgang 2019 - 91 PARKER

A very distinctive style with a mix of herbal liqueur and mineral character. A crisp acidity gives this wine intensity and freshness. Drink now.

— James Suckling (24.7.2017)JamesSuckling.com Jahrgang 2015 - 91 SUCKLING

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