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Château Le Crock Saint-Estèphe 2018

Château Le Crock Saint-Estèphe

2018
15.5
JANCIS ROBINSON
94
SUCKLING
92
WINE SPECTATOR
93
DECANTER
Ausverkauft

39,00

/ Fl. 0,75 L (52,00 €/l)

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  • 4.74/5 Bewertung von Trusted Shops

Datenblatt

TypRotwein
Region
Rebsorten
Produzent
AllergiehinweisEnthält Sulfite
Alkoholgehalti14,0%

Der Wein

Das Weingut Château Le Crock befindet sich in Saint-Estèphe, nördlich des linken Ufers, zwischen dem Crus Classés Château Montrose und dem Château Cos d'Estournel.

Es gehört zur Familie Cuvelier sowie zum Château Léoville Poyferré und verfügt über das gleiche Know-how wie dieser Grand Cru Classé. Das 1992 als Cru Bourgeois anerkannte und 2003 zum Cru Bourgeois Supérieur erhobene Château Le Crock bestätigt heute dieses Qualitätsniveau Jahr für Jahr.

Mit einer präzisen Textur wird dieser reichliche Wein mit einer langen Mundlänge die anspruchsvollsten zufriedenstellen. Schwere Nase, geschmeidiger, weicher Mund, ziemlich frisch, fest, gute Dichte, enger Abgang.

Lagern oder trinken

Zwischen 13º C und 14º C servieren

Bewertungen und Auszeichnungen

202090-91 SK
201992 SK92 WS93 DC
201815.5 JR94 SK92 WS93 DC
201715+ JR92 SK92 DC
201688-90 PK16.5 JR93 SK92 WS94 DC
201516.5 JR92 SK90 DC
PK: ParkerJR: Jancis robinsonSK: SucklingWS: Wine spectatorDC: Decanter

Weinkritiker BewertungenBewertungen von Parker, Jancis Robinson und Suckling

The 2016 Le Crock is a blend of 46% Merlot, 46% Cabernet Sauvignon, 8% Cabernet Franc and 6% Petit Verdot. It has an intense bouquet, showing quite noticeable new oak compared to some of its peers although there is a modest 30%. The palate is medium-bodied with quite firm tannin. This feels grainy in texture, one of the Left Bank wines that could be a doppelgänger for 2010, with a grippy, slightly masculine finish. Hopefully, it will develop more flesh during its élevage.

— Neal Martin (28.4.2017)Robert Parker Wine Advocate Jahrgang 2016 - 88-90 PARKER

Tasted blind. Some roundness and subtlety. Very superior and luscious. Inky finish but real drive and character. GV - Good value.

— Jancis Robinson (23.1.2020)JancisRobinson.com Jahrgang 2016 - 16.5 JANCIS ROBINSON

A complex nose with aromas of blackberries, spices and chocolate. It’s full-bodied with wonderfully integrated tannins that show dark fruit and berries with some lavender and violet undertones. Such gorgeous texture to this. Really impressive for this estate. A blend of 57% cabernet sauvignon, 33% merlot, 5% cabernet franc and 5% petit verdot. Try after 2024.

— James Suckling (3.3.2021)JamesSuckling.com Jahrgang 2018 - 94 SUCKLING

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