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Cuevas de Arom Os Cantals 2016

Cuevas de Arom Os Cantals

2016
92+
PARKER
18
JANCIS ROBINSON
94
PEÑÍN
Ausverkauft

42,70

/ Fl. 0,75 L (56,93 €/l)

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  • 4.74/5 Bewertung von Trusted Shops

Datenblatt

TypRotwein
Region
Rebsorten
Produzent
AllergiehinweisEnthält Sulfite
Alkoholgehalti14,5%

Wie schmeckt dieser Wein?

Farbe
Granat / Rubinrote Reflexe / Mittlere Dichte / Ausgeprägte Kirchenfenster
Bouquet
Intensiv / Fruchtige Aromen / Rote Frucht / Kirschen / Himbeere / Lakritz / Fenchel / Würzige Noten / Schwarzer Pfeffer / Nelken / Rauchige Noten
Gaumen
Mittlerer Körper / Ausgewogene Säure / Reife Tannine / Kräftig / Gewürznoten / Reife Früchte / Langer Abgang / Frisch / Intensiv

Lagern oder trinken

16º C

Bewertungen und Auszeichnungen

202194 PK
202095 PK
201893 PK94 PN
201692+ PK18 JR94 PN
201592 PK91 PN
PK: ParkerJR: Jancis robinsonPN: Peñín

Weinkritiker BewertungenBewertungen von Parker und Jancis Robinson

The single vineyard 2016 Os Cantals is pure Garnacha from stony soils. The destemmed grapes, along with 20% foot trodden whole clusters, fermented in 600-liter oak bocoy with indigenous yeasts and the wine matured in second use oak barriques for 12 months. There is a little more impact from the oak here, but as with the rest of these wines, this 2016 is clearly one step above the 2015 and it's savory and expressive, with a very tasty finish, with a bitter twist that adds to its complexity. 6,180 bottles were filled in September 2018.

— Luis Gutiérrez (28.12.2018)Robert Parker Wine Advocate Jahrgang 2016 - 92+ PARKER

Tasted blind. The wine is both: gentle and concentrated. A pure expression of wild blue and dark small berries, sweet fruit. Sensation of aromatic weight and delicacy holding the typical high alcohol of the region. It is rounded, pleasant and showing a creamy and caressing fruit. The intriguing still-young flavours show certain mineral character. A new promising cuvée from Fernando Mora MW, to follow.

— Ferran Centelles (1.6.2018)JancisRobinson.com Jahrgang 2016 - 18 JANCIS ROBINSON

Kundenrezensionen

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Vinifikation

ReifungszeitZwischen 10 und 12 Monate
Alter der FässerNeu
HolzartFranzösische Eiche

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