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Michelini i Mufatto Post Crucifixión 2019

Michelini i Mufatto Post Crucifixión

2019
97
PARKER
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131,80

/ Fl. 0,75 L (175,74 €/l)

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Datenblatt

TypRotwein
Region
Rebsorten
Produzent
AllergiehinweisEnthält Sulfite
Alkoholgehalti12,0%
Produktion:593 Flaschen

Der Wein

Post Crucifixión ist ein Wein von außergewöhnlicher Eleganz, Reinheit und zugleich voller Energie. Rundum komplex, nimmt er die Aromavielfalt der verschiedenen roten und weißen Rebsorten in sich auf. Die Böden, auf dem die wurzelechten Reben im Weinberg wachsen, sind von kalkhaltiger Zusammensetzung, was den Wein noch außergewöhnlicher macht. Überaus elegant und mineralisch.

Bewertungen und Auszeichnungen

201997 PK
201897 PK17 JR
PK: ParkerJR: Jancis robinson

Weinkritiker BewertungenBewertungen von Parker und Jancis Robinson

I had to visit the vineyard that produces the 2019 Post-Crucifixión, as I loved the initial 2018 vintage. As I was expecting, it is an amazing vineyard with complex soils (including limestone, which is scarce in Bierzo) and a complex field blend of varieties. It's an ancient vineyard in the paraje of La Muria in the village of Santalla del Bierzo that is planted with mixed varieties. The wine has the reductive character and might not be as wild or surprising as the 2018, but it feels more serious, with good depth and a little more ripeness at 12.3% alcohol (2018 was 11.6%). It fermented in tinaja with 100% clusters and indigenous yeasts and had a long maceration with the skins. It matured for 14 months in one 228-liter barrel and one 600-liter barrel. It is earthy and has a metallic touch, with notes of blood and more volume than the 2018. There is a reductive touch and a floral twist (violets) that makes me think of quite a lot of Bastardo (Trousseau) in the field blend. There will be a little more from 2021, as until then the wild boars ate part of the grapes... It's different from the 2018, but every bit as good. There are 900 bottles of the 2019. It was bottled in November 2020.

— Luis Gutiérrez (31.1.2022)Robert Parker Wine Advocate Jahrgang 2019 - 97 PARKER

Extremely delicate, almost colourless. The aromas are pretty open with an earthy character. Ash, smoke, mineral, balsamic touch, a distinctive and idiosyncratic nose. I find a connection to Jura wines. Unmistakably made from very delicate and old grapes. A truly genuine wine within the region.

— Ferran Centelles (27.7.2020)JancisRobinson.com Jahrgang 2018 - 17 JANCIS ROBINSON

Kundenrezensionen

5,0/5
1 Rezension
Jahrgang:

Vinifikation

Material zur WeinbereitungTon-Amphoren
ReifungszeitZwischen 3 und 4 Monate
Alter der FässerGebraucht
HolzartFranzösische Eiche

Weinberg

Carballal de abajo

Alter des Rebbergs100 Jahre
BodenLehm- und kalkhaltig
KlimaKontinental mit atlantischem Einfluss
OrientierungOsten

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