The 2019 Barranco del Prado, one of two single-vineyard bottlings, has a gorgeous nose that's an explosion of wild flowers, acid berries and wild herbs. It comes from an ungrafted plot at 800 meters in altitude that was planted 120 years ago mostly with Garnacha and perhaps 2% white Calagraño and 1% Tinta Velasco. The wine feels fresh and very harmonious and has 15% alcohol and integrated acidity that makes it long and focused, with a lifted, high-pitched finish that is most impressive. It matured in well-seasoned, neutral French oak barrels for 18 moths. Truly delicious. Only 966 bottles were filled in March 2021.
Javier Arizcuren kommt aus einer Winzerfamilie aus Rioja Oriental mit langjähriger Tradition. Der ausgebildete Architekt ist unter anderem Autor der Weinkellereien Marqués de Terán und Finca Los Arandinos und in jüngerer Zeit des Wiederaufbaus der historischen Kellergewölbe (16. Jh.) und des Gebäudekomplexes (19. Jh.) der Kellereien Conde de los Andes in Ollauri.
Nach seinem Studium in Weinbau und Önologie an der Universität von La Rioja und Reisen in nationale und internationale...